САЩ няма да изпращат войски в Украйна. Това каза по време на брифинг говорителят

...
САЩ няма да изпращат войски в Украйна. Това каза по време на брифинг говорителят
Коментари Харесай

Казахме ясно: САЩ няма да изпращат войски в Украйна

САЩ няма да изпращат войски в Украйна. Това каза по време на брифинг говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър.

Милър не разяснява слуховете, че американските чиновници са недоволни от изказванията на френския президент Еманюел Макрон за изпращане на войски на НАТО в Украйна.

„ Не мога да разясня тези отчети и няма да разясня в детайли срещата (държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Париж – бел. ред.), само че, несъмнено, ние ясно дадохме да се разбере, че Съединените щати няма да изпрати войски в Украйна “, акцентира прессекретарят.

В същото време Милър сподели, че Съединени американски щати и Франция си сътрудничат в поддръжка на Украйна.

Припомняме, по-рано медии оповестиха, че изказванията на Макрон за изпращане на войски на НАТО в Украйна са разгневили Германия и американски чиновници, които в персонални диалози споделят, че сходна стъпка може да предизвика конфликт с Москва.

„ Като принуди Берлин обществено да изключи изпращането на войски, Макрон съумя да разсее дълготрайната неизясненост по отношение на местоположението на алените линии на съдружниците “, сподели източникът.

Самият Макрон, съгласно публицисти, се е трансформирал във водещ глас в Европа за Украйна и е поел водеща роля в противодействието на съветската експанзия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР